miércoles, 30 de mayo de 2018

Moros i Cristians a Torrent. L'esperit d'un poble





Jose Manuel Almerich Iborra

 
I Edicion  2014


Version en Valenciano

ISBN 978-84-617-1829-0


Edita Federacio de Moros i Cristians de Torrent




En el vint-i-cinc aniversari de la creació de les Festes de Moros i Cristians de Torrent es complix un sonmi  mai imaginat per aquells Buadin’ss que van baixar per primera vegada el Carrer del Convent una calorosa vesprada d'estiu. No eren conscients que estaven sembrant la llavor d'una palmera que va arribar a formar un oasi de color, pólvora, música i alegria en mitat d'un desert de festes patronals, obsoletes i decadents.

Els Moros i Cristians han aconseguit que veïns i visitants es queden en Torrent durant les festes i participen en elles. Han creat amb el seu treball i imaginació, una tradició que ja forma part de la història de la ciutat, una tradició jove que entén que la festa és imprescindible per a tota societat humana i que el temps li ha marcat la transcendència i li ha atorgat el seu autèntic valor.

Mirar arrere sempre ens dóna la possibilitat de recordar, jutjar els esdeveniments, revisar els encerts i els errors. És el pas del temps el el que ens permet crear la nostra història,
Aquest llibre representa un homenatge a tots els que amb la seua il·lusió i esforç ha fet possible la història dels Moros i Cristians a Torrent, a tots els que van començar a crear aquesta festa tan representativa per al tots els torrentins.


0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio